Tečaj Tekstilije in oblačila

Strokovno in inovativno poučevanje. Gradimo temelje za uspeh dijakov na sprejemnih izpitih.

Program

Tečaje izvajamo trenutno le v individualni obliki, po programu 60 urnega tečaja.  Cena tečaja 360€

Tečaj obsega 15 individualnih ur. V primerjavi s tečajem v skupini, dela poteka doma. Z učiteljem vsak kandidat predela tekočo snov, na podlagi katere se določijo naloge, ki jih izdela skladno z navodili. Ko so naloge izdelane se z učiteljem dogovori za naslednji termin. 

Začetek tečaja je odvisen od vsakega posameznika v dogovoru z  učiteljem. 

Program tečaja je sestavljen iz treh večjih sklopov:

- prvi sklop (risanje in slikanje)

- drugi sklop (modni trendi, izrazi in materijali)

- tretji sklop (okolju prijazno oblikovanje)

- četrti sklop (zasnova kolekcije)

Skozi celotni tečaj, si slušatelji pridobijo znanje tudi s pomočjo skripte, ki jo brezplačno pridobijo ob vpisu na tečaj. V njej je v celoti in nazorno opisan postopek učenja snovi, ki udeležencem omogoči sprotno delo tudi doma.

1. sklop: risanje in slikanje (4 ure)

Udeleženci se v prvem sklopu seznanijoz načinom likovnega gledanja, kar je pri študijskem risanju ključnega pomena. Najprej se seznanijo z osnovnimi elementi, in na podlagi tega začenjajo razvijati predstavo o plastičnosti objektov ter njihovi umeščenosti v prostor. Udeleženci se seznanijoz zakonitostmi ter proporci pri risanju figure ter modne figure. Seznanijo se tudi zosnovnimi prvinami iz likovne teorije, kot so likovni elementi in likovne spremenljivke. Skozi praktično delo razvijamo razumevanje barvnih zakonitosti, barvnih kontrastov, harmonije barv ter barvne ekspresije pri zasnovi tekstilnih vzorcev. Na podlagi teoretičnega znanja razvijamo vzorce, ki služijo določeni namembnosti ter jih umeščamo v oblačilno formo.

2. sklop:modni trendi, izrazi in materijali(4 ure)

V drugem sklopu se udeleženci najprej seznanijo z samimi materjali, njihovimi lastnostmi ter kako z njimi ravnati za daljšo in boljšo obstojnost. Spoznali bodo tudi pametne tekstilije in stem razumeli multifunkcjonalnost samih tekstilij. Osredotočili se bomo tudi na sami terminologiji katero se uporablja v modnem svetu in je izredno pomembna in trendi Kateri so bili značilni za določena obdobja v zgodovini . Prav tako pa bodo ugotovili Kateri trendi se bodo v prihodnje upodabljali in jih pri samem zadnjem sklopu vkomponirali v svojo kolekcijo.

3. sklop: okolju prijazno oblikovanje(3 ure)

V tretjem sklopu srečanj se udeleženci prvotno seznanijo z korakom katermu moda sledi-ekološko oblikovanje. Osredotočili se bomo na uplive modnega sveta na okoljein na kakšne načine lahko to izboljšamo. Prepoznali bodo zvrsti modnega ustvarjanja pri katerih ne ostane skoraj nič odpadkov, razumeli bodo koncept trgovin druge roke ter izmenjevalnic. Z raznimi nalogami se bodo seznanili z reciklažo in kako se ta način kaže v modnem svetu in Kateri oblikovalci se temu poslužujejo.

FD notranja oprema
FD tekstilije in oblacila
FD vizualna komunikacija

Cenik

Podrsaj →
Tečaj Obseg Cena
vizualne komunikacije - individualno
 • Tečaj obsega 12 individualnih ur
 • v ceno je vključena delovna skripta, A3 blok in svinčniki
 • 400,00€
  AKCIJA ! 340,00€
  notranja oprema - individualno
 • Tečaj obsega 12 individualnih ur
 • v ceno je vključena delovna skripta, A3 blok in svinčniki
 • 400,00€
  AKCIJA ! 340,00€
  tekstilije in oblačila - individualno
 • Tečaj obsega 12 individualnih ur
 • v ceno je vključena delovna skripta, A3 blok in svinčniki
 • 400,00€
  AKCIJA ! 340,00€

  V primeru premajhnega števila udeležencev v skupinah vam nudimo individualne tečaje vseh smeri.  Za več informacij pokličite 030-453-102. 

  Sprejemni izpiti na Fakulteti za arhitekturo

  Sprejemni izpiti na Fakulteti za dizajn so vsako leto malo drugačni, zato je težko natnačno opisati naloge. Spodaj nekaj primerov iz prejšnjih let. 

  VIZUALNE KOMUNIKACIJE

  Izpit je sestavljen iz več sklopov:

  • risanje perspektivne risbe (noži, vilice, ...)
  • izdelava kolaža na določeno temo (nasilje nad ženskami)
  • zasnova elementa vizualnega izražanja (embalaža, logotip, vizitka, ...)
  • ustni del (interpretacija izdelanih nalog, teorija, ...)

  OBLIKOVANJE TEKSTILIJ IN OBLAČIL

   Sprejemni izpit obsega prostoročno risanje, slikanje, oblikovanje oblačil in preizkus iz oblikovanja tekstilij in barvne občutljivosti. Kandidati morajo dokazati svoje ročne spretnosti, ki so pri oblikovanju tekstilstva zelo pomembne.

   Primeri nalog, s katerimi so se kandidati srečali v preteklih letih:

  • "oblečeni stol":  Na razpolago imamo neskončno dolg trak in stol. Naloga je “obleči stol” na čim bolj kreativen in inovativen način. Trak se lahko tudi reže. Riše se v svinčniku – črtna risba.
  • " T-shirt na temo" Spominjam se”: Naloga je narisati serijo T-shirtov na dano temo. Lahko se osredotoči samo na tisk ali vzorec, lahko se manipulira oblika, lahko oboje … Tehnika je barvna risba ali slika.
  •  Odgovor na vprašanje: "Kdo se vam zdi modna ikona za današnji čas in zakaj?" V pisni obliki.

  Vsi kandidati opravljajo preizkus dva dni. S seboj naj prinesejo: risalni blok A3, vodene ali tempera barvice, svinčnika 2B in 6B in radirko.
  Preizkus velja le tekoče leto.

  Vsak element se točkuje. Najvišje število točk je 10. Obvestilo prejmejo kandidati na dom. V jesenskem izpitnem roku je rezervni rok tudi za preizkus sposobnosti.

  Postopek prijave in izračunavanje točk vodi Visokošolska prijavno-informacijska služba Univerze v Ljubljani. Obvestilo prejmejo kandidati na dom.

  pisite nam

  Pišite nam!

  Tu smo da vam pomagamo.
  Kontaktirajte nas
  Društvo Naris logo
  clock ikon
  Piškotki
   | 
  Pogoji poslovanja