O nas

Spoznajte nas bolje! Odkrijte našo zgodbo, vrednote in poslanstvo ter se povežite z našo strastjo in vizijo za prihodnost.
Naša zgodba

Vse na svetu se začne z idejo.

Naša ideja je bila pomagati dijakom, da čim lažje uresničijo svojo željo in postanejo najprej študentje Fakultete za arhitekturo in nato arhitekti.

Društvo Naris je izobraževalno društvo, ki se s pomočjo strokovnega kadra ukvarja predvsem s poučevanjem
sakovrstnega Podajanja Ideje na različne medije (papir, platno, makete, digitalne slike, videe...).

Poučujemo kvalitetne tečaje prostoročnega risanja za dijake, za sprejemne izpite na Fakulteti za arhitekturo, Fakulteti za dizajn, prav tako pa tečaje za Krajinsko arhitekturo, ter individualno prilagojene tečaje tehnik oblikovanja...

Poučujemo kvalitetne tečaje prostoročnega risanja in slikanja na poudarku obvladovanja perpektive za otroke, dijake, študente in odrasle osebe. Na tečajih posnemamo fizični svet, pa tudi prelivamo ideje na željene medije.

Poučujemo kvalitetne tečaje AutoCADa za vse vrste uporabnikov, od študentov do profesionalnih uporabnikov.

Arhitekturno Društvo Naris smo leta 2002 ustanovili trije študenti Fakultete za arhitekturo. Pričeli smo z delavnicami v Kopru, sedaj pa pokrivamo celotno Slovenijo.

Untitled design 7

Kako se je začela naša zgodba?

Utrnila se nam je ideja, ko smo bili še študentje. Naš namen je bil predvsem organizirati kvaliteten tečaj risanja za sprejemne izpite na Fakulteti za arhitekturo pod vodstvom študentov, ki se vsak dan srečujejo s procesom »učenja« arhitekture in so po našem mnenju poleg profesorjev najbolj usposobljeni, da dijakom podajajo
znanje, ki je potrebno za sprejemni izpit.

Tega so naši člani oz. učitelji opravljali ne toliko let nazaj, tako da je spomin nanj še zelo živ. Kot študenti pa so se seveda naučili kaj bi naredili drugače, boljše, ob ponovnem opravljanju sprejemnega izpita, kaj je tisto kar profesorji zahtevajo, ocenjujejo in seveda kaj so male skrivnosti, ki vsaj nekoliko olajšajo risanje.
Odločilnega pomena za ustanovitev društva je bila tudi želja, da se tečaji razširijo po vsej Sloveniji, tako da tisti, ki ne živijo v študijskih centrih niso prikrajšani.

S tem se dijakom, ki imajo poleg srednješolskih obveznosti že tako malo časa, prihrani kakšno minutko za pot, ki bi bila do Ljubljane precej daljša in seveda malo dražja. Obenem pa smo hoteli dokazati, da so tečaji lahko prav tako ali pa še bolj uspešni tudi izven Ljubljane.

Nadaljevali smo z registracijo Društva Naris 4. julija 2002 pri Statističnem urdu Republike Slovenije. Prav tako smo 3. septembra 2003 registrirali tudi Delovno gradivo tečaja arhitekturnega risanja Naris pri Avtorski agenciji za Slovenijo, ki pa je bila večkrat prenovljena in prilagojena izvajanju tečaja v dveh semestrih, tako, da sta
osnovni skripti dve. Vse to zaradi tega, da se prilagajamo Vam in da Vam ponudimo čim več.

Iz treh ustanovnih članov Društva je skozi leta nastala družba mnogih arhitektov in študentov Fakultete za arhitekturo.

S skromnimi začetki v Kopru leta 2000 se je tečaj arhitekturnega risanja danes razširil še v Ljubljano, Maribor, Celje, Kranj, Novo Gorico, Novo mesto, Ljutomer in Mursko Soboto. Želje pa so seveda še širše, in sicer da bi bili tečaji dostopni tudi v online obliki.

Z leti pridejo izkušnje, nove možnosti, ideje, nov program, vse samo za Vas, da se nekoč vidimo na Fakulteti za arhitekturo ali mogoče celo nekoč poslovno sodelujemo.

Izkoristite svoje znanje in sposobnosti, tudi z našo pomočjo.

zanesljiva organizacijaZnak JSKD OIKran CMYK
pisite nam