O nas

O nas

Vse na svetu se začne z idejo. Naša je bila pomagati dijakom, da čim lažje uresničijo svojo željo in postanejo najprej študentje Fakultete za arhitekturo in nato arhitekti. 

Društvo Naris je izobraževalno društvo, ki se s pomočjo strokovnega kadra ukvarja predvsem s poučevanjem vsakovrstnega Podajanja Ideje na različne medije (papir, platno, makete, digitalne slike, videe...).

Poučujemo kvalitetne tečaje prostoročnega risanja za dijake, za sprejemne izpite na Fakulteti za arhitekturo, Fakulteti za dizajn, prav tako pa tečaje za Krajinsko arhitekturo, ter tečaje za oblikovanje Tekstilij in oblačil, ter tečaje tehnik oblikovanja...

Poučujemo kvalitetne tečaje prostoročnega risanja in slikanja na poudarku obvladovanja perpektive za otroke, dijake, študente in odrasle osebe. Na tečajih Posnemamo fizični svet, pa tudi prelivamo Ideje na željene medije.

Poučujemo kvalitetne tečaje AutoCADa za vse vrste uporabnikov, od študentov do profesionalnih uporabnikov.

Društvo Naris smo leta 2002 ustanovili trije študenti Fakultete za arhitekturo, od katerih sva dva že prej dve leti vodila tečaj arhitekturnega risanja v Kopru.

Kako se je začela naša zgodba?

Utrnila se nam je ideja, ko smo bili še študentje. Naš namen je bil predvsem organizirati kvaliteten tečaj risanja za sprejemne izpite na Fakulteti za arhitekturo pod vodstvom študentov, ki se vsak dan srečujejo s procesom »učenja« arhitekture in so po našem mnenju poleg profesorjev najbolj usposobljeni, da dijakom podajajo znanje, ki je potrebno za sprejemni izpit. Tega so naši člani oz. učitelji opravljali ne toliko let nazaj, tako da je spomin nanj še zelo živ. Kot študenti pa so se seveda naučili kaj bi naredili drugače, boljše, ob ponovnem opravljanju sprejemnega izpita, kaj je tisto kar profesorji zahtevajo, ocenjujejo in seveda kaj so male skrivnosti, ki vsaj nekoliko olajšajo risanje. Odločilnega pomena za ustanovitev društva je bila tudi želja, da se tečaji razširijo po vsej Sloveniji, tako da tisti, ki ne živijo v študijskih centrih niso prikrajšani. S tem se dijakom, ki imajo poleg srednješolskih obveznosti že tako malo časa, prihrani kakšno minutko za pot, ki bi bila do Ljubljane precej daljša in seveda malo dražja. Obenem pa smo hoteli dokazati, da so tečaji lahko prav tako ali pa še bolj uspešni tudi izven Ljubljane.

Nadaljevali smo z registracijo Društva Naris 4. julija 2002 pri Statističnem urdu Republike Slovenije. Prav tako smo 3. septembra 2003 registrirali tudi Delovno skripto tečaja arhitekturnega risanja Naris pri Avtorski agenciji za Slovenijo, ki pa je bila prenovljena in prilagojena izvajanju tečaja v dveh semestrih, tako, da sta skripti dve. Vse to zaradi tega, da se prilagajamo Vam in da Vam ponudimo čim več.

Iz treh ustanovnih članov Društva je skozi leta nastala družba mnogih študentov Fakultete za arhitekturo.

S skromnimi začetki v Kopru leta 2000 se je tečaj arhitekturnega risanja danes razširil že v Ljubljano, Maribor, Celje, Kranj, Novo Gorico, Novo mesto, Velenje, Slovenj Gradec, Ljutomer, Ptuj. Želje pa so seveda še širše, in sicer da bi bili tečaji v vseh srednješolskih centrih.

Učitelji v posameznih krajih se vam predstavljajo na naši spletni strani, prav tako potek tečaja, program in še mnogo zanimivosti…, predvsem pa novosti, ki jih pripravljamo vsako leto. Ta vedno prinesejo nekaj novega, sveže ideje, izpopolnitev tečaja, še več zanimivosti, tudi nagrade.

Razmišljanje je šlo naprej... Pospremili smo Dijake na Fakultete, tam pa kot Študentje potrebujejo znanje AutoCADa in drugih vektorskih, oblikovalskih, rastrskih programov. Leta 2019 smo začeli s tečaji AutoCAD, s podporo registriranih delovnih skript, ki jih stalno izpopolnjujemo, tečaji pa so prav tako zamišljeni v fazah:

AutoCAD 2D začetni,

AutoCAD 2D nadaljevalni,

AutoCAD 3D začetni,

AutoCAD 3D nadaljevalni z vizualizacijami...

Naše stranke pa niso le Študentje, svoje storitve ponujamo tudi Profesionalnim uporabnikom (izobraževanje inženirjev) V prihodnosti bomo začeli vključevati tudi druge izobraževalne programe v naše tečaje: Revit, 3DSMAX, ZBrush, Maya...

Vse pa uresničujemo tudi ob pomoči naših zvestih sponzorjev, ki se jim ob tej priložnosti zahvaljujemo v želji po nadaljnjem sodelovanju.

Z leti pridejo izkušnje, nove možnosti, ideje, nov program, vse samo za Vas, da se nekoč vidimo na Fakulteti za arhitekturo ali mogoče celo nekoč poslovno sodelujemo.

Izkoristite svoje znanje in sposobnosti, tudi z našo pomočjo.

 

Pro organizaciji izobraževalnih delavnic v Kranju sodelujemo tudi z JAVNIM SKLADOM ZA KULTURNE DEJAVNOSTI Območna izpostava Kranj.

Zakaj mi?

 • Visoka uspešnost dijakov pri sprejemnih za FA,
 • Zaradi dolgoletnega delovanja in izkušenjter uspešnosti,
 • Društvo ponuja kadrovske štipendije za nadarjene bodoče arhitekte,
 • Usposobljen in strokoven kader , ki se vsak dan srečuje s procesom »učenja« arhitekture in so po našem mnenju poleg profesorjev najbolj usposobljeni, da dijakom podajajo znanje, ki je potrebno za sprejemni izpit,
 • Tečaje za sprejemne izpite izvajamo po celi Sloveniji, tudi v vašem kraju, kar dijakom izven Ljubljane olajša možnost izobraževanja,
 • Smo cenovno ugodni,
 • Lastno učno gradivo.

Koliko?

 • tečaj I. semester FA 48 ur - že za 250 eur
 • tečaj II. semester FA 48 ur - že za 250 eur
 • tečaj FA 60 ur - že za 320 eur
 • tečaj FD 60 ur - že za 340 eur
 • tečaj KA 60 ur - že za 350 eur