Tekstilije in oblačila

Moda in tekstilije

Tečaje izvajamo trenutno le v individualni obliki, po programu 60 urnega tečaja.  Cena tečaja 360€

Tečaj obsega 15 individualnih ur. V primerjavi s tečajem v skupini, dela poteka doma. Z učiteljem vsak kandidat predela tekočo snov, na podlagi katere se določijo naloge, ki jih izdela skladno z navodili. Ko so naloge izdelane se z učiteljem dogovori za naslednji termin. 

Začetek tečaja je odvisen od vsakega posameznika v dogovoru z  učiteljem. 

 

Program tečaja je sestavljen iz treh večjih sklopov:

- prvi sklop (risanje in slikanje)

- drugi sklop (modni trendi, izrazi in materijali)

- tretji sklop (okolju prijazno oblikovanje)

- četrti sklop (zasnova kolekcije)

Skozi celotni tečaj, si slušatelji pridobijo znanje tudi s pomočjo skripte, ki jo brezplačno pridobijo ob vpisu na tečaj. V njej je v celoti in nazorno opisan postopek učenja snovi, ki udeležencem omogoči sprotno delo tudi doma.

 

 tečajučiteljtelefonpričetekkraj
01 Ljubljana Aleš Becele 030 453 102

je odvisen od vsakega posameznika

po dogovoru z učiteljem

 

Učni načrt

 

1. sklop: risanje in slikanje (4 ure)

2. sklop:modni trendi, izrazi in materijali(4 ure)

3. sklop: okolju prijazno oblikovanje(3 ure)

4. sklop: zasnova kolekcije(4 ure)

 • Udeleženci se v prvem sklopu seznanijoz načinom likovnega gledanja, kar je pri študijskem risanju ključnega pomena. Najprej se seznanijo z osnovnimi elementi,  in na podlagi tega začenjajo razvijati predstavo o plastičnosti objektov ter njihovi umeščenosti v prostor. Udeleženci se seznanijoz zakonitostmi ter proporci pri risanju figure ter modne figure. Seznanijo se tudi zosnovnimi prvinami iz likovne teorije, kot so likovni elementi in likovne spremenljivke. Skozi praktično delo razvijamo razumevanje barvnih zakonitosti, barvnih kontrastov, harmonije barv ter barvne ekspresije pri zasnovi  tekstilnih vzorcev. Na podlagi teoretičnega znanja razvijamo vzorce, ki služijo določeni namembnosti ter jih umeščamo v oblačilno formo.
 • V drugem sklopu se udeleženci najprej seznanijo z samimi materjali, njihovimi lastnostmi ter kako z njimi ravnati za daljšo in boljšo obstojnost. Spoznali bodo tudi pametne tekstilije in stem razumeli multifunkcjonalnost samih tekstilij. Osredotočili se bomo tudi na sami terminologiji katero se uporablja v modnem svetu in je izredno pomembna  in trendi Kateri so bili značilni za določena obdobja v zgodovini . Prav tako pa bodo ugotovili Kateri trendi se bodo v prihodnje upodabljali in jih pri samem zadnjem sklopu vkomponirali v svojo kolekcijo.
 • V tretjem sklopu srečanj se udeleženci prvotno seznanijo z korakom katermu moda sledi-ekološko oblikovanje. Osredotočili se bomo na uplive modnega sveta na okoljein na kakšne načine lahko to izboljšamo. Prepoznali bodo zvrsti modnega ustvarjanja pri katerih ne ostane skoraj nič odpadkov, razumeli bodo koncept trgovin druge roke ter izmenjevalnic. Z raznimi nalogami se bodo seznanili z reciklažo in kako se ta način kaže v modnem svetu in Kateri oblikovalci se temu poslužujejo.
 • V četrtem sklopu se udeleženci soočijo z ponovitvijo prvih treh sklopov in z pomočjo njih samih pričenjo ustvarjati svojo prvo modno kolekcijo katera vsebuje vse pelemente iz prejšnjih sklopov. Pridobi potrebno znanje za sestavo kolekcije. Kako kolekcijo predstaviti in kako velik del pridobljenega znanja prenesemov idejno zasnovo in zasnovo v  oblačilno kolekcijo, ki deluje kot povezana celota, je inovativna ter skladna s sodobno modno estetiko.

 

 

Zakaj mi?

 • Visoka uspešnost dijakov pri sprejemnih za FA,
 • Zaradi dolgoletnega delovanja in izkušenjter uspešnosti,
 • Društvo ponuja kadrovske štipendije za nadarjene bodoče arhitekte,
 • Usposobljen in strokoven kader , ki se vsak dan srečuje s procesom »učenja« arhitekture in so po našem mnenju poleg profesorjev najbolj usposobljeni, da dijakom podajajo znanje, ki je potrebno za sprejemni izpit,
 • Tečaje za sprejemne izpite izvajamo po celi Sloveniji, tudi v vašem kraju, kar dijakom izven Ljubljane olajša možnost izobraževanja,
 • Smo cenovno ugodni,
 • Lastno učno gradivo.

Koliko?

 • tečaj I. semester FA 48 ur - že za 250 eur
 • tečaj II. semester FA 48 ur - že za 250 eur
 • tečaj FA 60 ur - že za 320 eur
 • tečaj FD 60 ur - že za 340 eur
 • tečaj KA 60 ur - že za 350 eur